Prajitura cu frisca si gem de afine

de mirela0911 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 8848 vizualizari

 

O prajitura facuta la repezeala, simpla dar atat de buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 2 lg cacao
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 400 ml frisca
  • 4 lg gem de afine
  • 100 ml frisca batuta pt. ornat
  • apa, zahar si esenta rom pt insiropat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si gem de afine:

Blat: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Se pun pe rand apa si uleiul, galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare iar la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, omogenizandu-se prin miscari usoare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Crema: Frisca se bate apoi se amesteca cu gemul de afine. Se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom dupa gust.

Se insiropeaza blatul apoi se unge cu crema obtinuta si se portioneaza. Se orneaza cu cate un mot de frisca deasupra si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Panacris 1

10.11.2013, 09:05

Delicioasă!

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 15:19

delicioasa !

mihaelar63 1

15.02.2014, 20:58

De multe ori este mai reusit preparatul simplu si la repezeala

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni si frisca